"32 yıllık saha tecrübemiz ile yanınızdayız."

Marketing Planlı İletişimdir – 2

23 Nisan 2018, Pazartesi
İÇERİK FOTOĞRAFLARI

4- Amaç: Ölçebilir miyim? Hedeften farkı nedir?

 

Amacın tanımı, daha geniş kapsamlıdır ve okulun başarmak istediklerinin kalitesi ile ilgilidir. Amaç net bir şekilde belirlendikten sonra ölçülebilir olan hedefler tayin edilir. Stratejik planlar genellikle 5 ila 7 kadar kapsamlı amaç içerirler. Bu sayı amacın ne kadar ulaşılabilir olduğuna bağlıdır.

 

5- Strateji: Nedir? Taktikten farkı nedir? Stratejiyi kimler belirler?

                                                                    

Stratejiler bir amaca ulaşmada ve temel sorunların çözülmesinde izlenecek yollardır. “Amacımıza nasıl ulaşırız?” sorusuyla başlar. Uygulanacak genel metodu anlatır, özellikli faaliyetleri veya projeleri anlatan taktiklerden burada ayrılır. (Örnek: Kayıtları arttırmak kampanyalara ağırlık vermek bir stratejidir, bunu gerçekleştirmek için açık hava etkinlikleri yapmak bir taktiktir.)

Tipik olarak okullarda yönetim kurulu, amaçları belirler ve stratejinin belirlenmesi okul idaresinin ya da stratejik plan komitesinin işidir.

 

6- Girişimler nelerdir?

 

Belirlenmiş bir amaca ulaşılması için yıllık olarak hazırlanmış programlar, projeler, planlar ve faaliyetlerin hepsi girişimleri oluşturur. Kurum içindeki bireyler ve gruplar bu girişimlerin yönetilmesinden sorumlu olur

 

7- Hedefler: Nelerdir ve Ne İçerir?

 

Hedefler amaca ulaşmak için bir yıl veya daha az bir süre içinde atılması gereken ölçülebilir adımlardır. Hedefler, belli bir iş planına bağlı olarak gerçekleştirilir. İş planları belli bir işi kimin ne zaman yapacağını gösterirler ve istenilen sonuca ulaşıldığını veya ulaşılmadığını gösteren ölçme değerlendirme sistemlerini de içerir.

 

8- Ölçme Değerlendirme Sistemleri: Nelerdir Ve Onlara Neden İhtiyacımız Vardır?

 

Ölçme değerlendirme sistemleri iş planlarının uygulanmasındaki başarı oranının göstergesidir. Stratejik vizyona ne kadar yaklaşıldığını belgeler. Bu da, vizyona ulaşılmasında uygulanan planların değerlendirilmesinin ve gerekli adımların doğru biçimde atılıp atılmadığının belirlenmesini sağlar. Eğitimde başarının sürdürülebilirliği, değerlendirme sistemlerinden elde edilen verilerle mümkün olur. Bu verilere bağlı olarak, öğretmen/öğrenci oranı, öğretmen maaşları gibi konularda küresel standartların oluşturulmasını sağlar. 

 

9- Sonuçlar: Hedeflerden Farkları Nelerdir?

 

Sonuçlar, bir kişinin veya bir grubun kazanması arzu edilen bilgi ve beceriler ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkacak olan tutum ve davranışlardaki değişikliktir. Hedefler, ise istenilen sonuçların elde edilebilmesi için atılması gereken adımdır. 

Amaca yönelik hedefler, hedef belirleme işini bir üst seviyeye çıkartır. Çünkü ulaşılmış olmaları için yapılması gerekenleri net olarak belirler.

 

10- Hizalama – Uyumlu Hale Getirme

 

Hizalama – uyumlu hale getirme yapılan işlerin değerler ve inançlar ile bağlantılı olmalarının sağlanmasıdır. Uygulamalar ve prosedürler temel değerlerle olan bağlantılarını kaybettiklerinde, bu tür çalışmaların doğru yapılması kurumun varlığını sürdürebilmesi açısından son derece önemlidir.

Son Eklenen Yazılar