"32 yıllık saha tecrübemiz ile yanınızdayız."

Özel okuculukta gelecek , nasıl gelecek ?

16 Mayıs 2020, Cumartesi
İÇERİK FOTOĞRAFLARI

Pandemi sonrasında hep öğrencilerimiz ve velilerimiz için yazdık, çizdik, program yaptık ancak bir de bu süreci yürüten okul kurucularımız ve okullarımız için bazı noktalara değinmemiz gerekiyor; belki de en önemli konulardan birine...

KURUMLAR VE KURUCULAR İÇİN ÖZEL OKULCULUĞUN GELECEĞİ

Yaklaşık 10 yıldır "Özel öğretim kendini güncellemez ise sektörel ciddi sıkıntılar başlayacak." diyoruz ve sayısal veriler ile de bunu somutlaştırıyoruz.
"Pandemi" süreci bir kırılma noktası oldu. Yaşadığımız zaman itibariyle önemli olan, okulların geleceği için "Pandemi" sonrası dönemdir...

Şimdi yepyeni bir,

1- Eğitim tasarımı
2- Öğretim tasarımı
3- İşletme yönetimi geliyor.

"Yeni normal" ile beraber maliyetler ciddi oranda artacak.

En basit örneği ile seyretilmiş sınıflar, çalışan maliyetini ve sayısını en az %20 arttıracak.

Eğer bu artış, okul ücretine de aynı oranda yansıtılmaz ise kurumlar ilerleyen aylarda ciddi finansal zorluklarla karşılaşacaktır. Bu çok açıktır.

Yine bu yıla özgü olan bir uygulama gerçeği ile karşı karşıya kaldık: "Bu yılki yemek ücretlerinin kalanının, seneye mahpuslaştırılması..."

Söz konusu gerçek, okulların bütçelerinde ayrı bir gider olarak kendini gösterecektir.

Ancak yine de alışkanlıklarını değiştirmek istemeyen, değişimi yönetemeyen kurumlar olacaktır ... Tıpkı 2000‘li yılların başında dershane sektöründe yaşanan, "arz-talep" dengesizliğini görmek istemeyen yerel dershanelerde olduğu gibi...

Peki geleceğin okulculuğu nedir ?

Sadece biz değil, artık bilim insanları da dünya eğitimcileri de geleceğin özel okulculuğunun en başarılı alanını “KURUMSAL VE BUTİK“ okulculuk olarak dile getiriyor.

Butik okulculuk, yerel yapılmaya çalışıldığı sürece, yeni beklentiyi karşılayamadığı gibi maliyetleri daha da arttıracaktır.

Dünyanın ve Türkiye’nin yeni normal ile beraber, bir nevi hizmet sektöründe olan özel öğretim kurumları için, eğitim sektöründe, geleceğin aynası bu değişim ve dönüşüm olacaktır .

Özetle 3 basamak var:

1- Belirsizliği yönetmek
2- Değişimi ve dönüşümü görebilmek
3- Değişime ve dönüşüme ayak uydurmak için harekete geçmek...

Günün sonunda bu sürecin geri dönülmez bir yol olduğunu ve ülkenin, bizlerin geleceği olan "çocuklarımızın" merkezde olduğunu unutmamalıyız!

Sağlıkla kalınız...