"32 yıllık saha tecrübemiz ile yanınızdayız."

Türkiye Yeni Özel Okul İşleyişi ve Modeli ile Tanışmak Zorunda !!!

23 Nisan 2018, Pazartesi
İÇERİK FOTOĞRAFLARI

Türkiye’de dershanelerin kapatılması, dünyada ve Türkiye’de yaşanan hızlı değişim, bu değişimin  çocuklar üzerindeki bugün ve gelecekteki etkisi, teknolojinin eğitim sektörünün içine hızlı giriş yapması gibi ana başlıklarda yaşanan değişimler konusunda Biltest Okulları CEO’su Faruk TATAR;

” annelerin babaların ve  öğrencilerin  özel okuldan beklentilerinin son yıllarda değişti ve daha çok değişecek”

Türkiye’de devlet okulları ve  özel okul varken bile velilerin geçmiş yıllarda çocuklarını dershanelere gönderdiğini belirten Faruk TATAR ‘’Buradan çıkan sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki özel okulların, veli ve öğrenci beklentilerine odaklı çalışma yapmadığını anlıyoruz’’ dedi.

Geçmiş yıllarda çocuğunu özel okulda okutan çoğu velinin; ‘’Çocuğumu özel okula göndermeme rağmen dershaneye de gönderip üzerine bir de özel ders aldırıyorum.’’ şeklinde şikâyetlerinin olduğunu ve dershanelerin kapatılması ile beraber, özel okulların artık veli ve öğrenci beklentisini merkeze alan  çalışma yapmalarının gerekliliğini vurguladı.

Dünyada artık zenginlik ve güç gibi kelimelerin ifade ettiği değerin değiştiğini de sözlerine ekleyen Faruk TATAR; ‘’ Türkiye ve dünyadaki her anne baba için zenginlik artık çocuklarının eğitimi ve çocuklarına yaptıkları eğitim yatırımıdır. Güç ise artık iletişim becerisi ve network ’’ dedi.

Biltest Okulları olarak tüm Türkiye’ye açılırken önceliklerini velilerin ve çocukların beklentileri ve ihtiyaçları üzerinde kurduklarını belirten Faruk TATAR; velilerin artık yenidünya düzeninde çocuklarına bırakabilecekleri en iyi mirasın onlara yapacakları eğitim yatırımı olduğunu daha çok düşündüklerini ve  bu anlamda okulları, çocuklarını hedefe giden yolda bir araç olarak gördüklerini vurguladı. Bu aracın da yani okulların çocuklarının hayat mücadelesinde kendi ayakları üzerinde durabilen başarılı birer fert olmalarını iyi bir kariyer planlamasıyla doğru mesleklerle buluşmalarının sağlamasını istediklerini açıkladı.

Aynı zamanda , hayat mücadelesinde başarılı olmaları için küresel bir dünya vatandaşi olması gerektiklerini düşündüklerini bundan dolayı kurumsal hizmet veren eğitim kurumlarına olan taleplerin giderek artacağını belirtti . Biltest okulları olrak da Anadolu’ya açılmalarının bir sebebinin de Anadolu’daki yerel kurumlardan gelen bu yöndeki istek talepler olduğunu söyledi.

 Özel eğitim  Sektörü ne kadar güçlü olursa Türkiye’nin eğitim çıtasının o denli yükseleceğini belirten faruk Tatar ancak burda mevcut özel okulların değişimi fark etmeleri ve dönüşüme acil geçmeleri gerektiğini ifade etti

Türkiye’de Özel Okulların Algısı Değişmek Zorunda…

Biltest Okulları CEO’ su Faruk TATAR, Türkiye’deki velilerin bundan önceki dönemlerde olduğu gibi özel okuldan beklentilerinin artık aynı olmadığını belirtti. Velilerin, geçmiş yıllara göre kendilerinin daha rekabetci bir ortamda hissettiklerini ve çocuklarının ise kendilerine göre daha da  rekabetçi bir dünya ile tanışacaklarını düşündüklerini; dolayısıyla özel okulların, çocuklarını hayata hazırlaması konusunda beklenti içinde olduklarını söyledi. Ancak, Anne ve babalar çocuklarının gerçek anlamda hayatın içinden kopmadan kültür, örf-adet, gelenek ve göreneklerini de unutmamaları gerektiğini düşündüklerini sözlerine ekledi. Devamında, özel okulların eğitim programlarını bu yönde geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’de birçok velinin ekonomik durumlarının iyi olmasına rağmen devam eden algı yüzünden çocuklarını devlet okullarına gönderdiklerini belirten Faruk TATAR; Biltest Okulları olarak bu algıyı değiştireceklerini, eğitim öğretim modellerinin ve işleyişlerinin bu yönde olduğunu açıkladı. Türkiye’de birçok kesiminde özel okula giden çocukların hayattan kopuk, marka düşkünü, cam fanusta büyüyen çocuklar olarak görüldüğünü belirten Faruk TATAR; Biltest Okulları olarak sektörde ezber bozacaklarını belirtti.

2020 yılında Türkiye’de 75 okul ve 100 bin öğrenci ile yola devam etmek istediklerini belirtilen Tatar; cumhuriyetimizin 100 . Yaşında ise 100 okul 150 bin öğrenci hedeflediklerini belirtti.

Bu calışamanın hem eğtim sektörüne katacağı artı değer hemde bir cok öğretmen çalışan ve aileye iş istihdamı yaratacaklarını belirten Tatar ; heyacan duyulmayan ve gönül verilmeyen bir iş hangi sektörde olursa olsun başarılı olamaz tüm ekip olrak bu anlamda hedefe ulaşmak anlamında gece gündüz çalıştıklarını belirtti .