"32 yıllık saha tecrübemiz ile yanınızdayız."

Eğitimde Target Marketing ( Niş Pazarlama )

23 Nisan 2018, Pazartesi
İÇERİK FOTOĞRAFLARI

Bir de şöyle düşünelim;

Diyelim ki; velilerden her ikisi de çalışıyor ve okul öncesi ve sonrası çocuk bakımı onlar için bir sorun teşkil ediyor. Sizin kurumuzda böyle bir hizmeti sunabiliyor.

O zaman?

Sadece tek tip bir hedef kitle seçmek doğru mu?

Yanlış anlaşılmasın. Burada amaç; her kitleye hitap eden bir yaklaşım geliştirmek değil. Sizin en güçlü yönlerinizi hem eğitim kurumunuz için  hem de velileriniz için bir avantaja dönüştürebilmek.

Unutmayın, marketing satış değildir. Özellikleri belirlenmiş bir ürün satılabilir. Marketing ürünün özelliklerini hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre belirlemek ve ondan sonra satış yöntemleri geliştirmektir.

Marketingde en çok tekrarlanmış hataları yapmamanız gerekmekte…

v  O Zaman  Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar;

 

  • Yetersiz araştırma
  • Yetersiz planlama
  • Aşırı evrak yoğunluğu
  • Çok geniş bir kitleye hitap etmeye çalışmak
  • Yetersiz katılım
  • Yapılan işlerden ve sonuçlarından sorumlu olmamak

Bireylerin kararlarını verirken neleri göz önüne aldıklarını bilirsek, çalışmalarımızı o alanlarda yoğunlaştırabilir ve pazardaki etkimizi arttırabiliriz. 

Müşterilerinizin sizden almak istedikleri mesaj nedir? Çocuklarını sizin eğitim kurumunuza gönderme kararını nasıl verdireceksiniz?

Bu mesajı kimden duymak istiyorlar? Kime daha çok itibar ederler? Ya da daha çok güvenirler?

Bu kişi mesajı nasıl vermelidir ki, kararları olumlu olsun?

Eğer müşteriniz hakkında yeterli ve doğru bilgiye sahipseniz, siz zaten vermeniz gereken mesajı belirlemiş olursunuz.

Bilginin kaynağı ve onu veren kişi ve bu bilginin nasıl verildiği bu durumda çok önemli olacaktır.

Araştırmalara göre; bu noktada okul yönetimi veya yönetim kurulu üyeleri ön sıralarda yer almamaktadırlar.

Daha çok itibar gören, mesajı daha iyi verebilecek kişiler öğretmenler olarak belirlenmiştir.

Ama işin en doğrusu; “Çocuğumu hangi okula göndermeliyim?” gibi bir kararı en çok etkileyecek kişi, kurumunuzdan memnun olan bir başka velidir.

O halde burada bizim mesajımız nedir?

Müşteri memnuniyeti…

Kurumunuz hakkında olumlu mesajlar veren ve kurumunuzun özelliklerini, güçlü ve zayıf yanlarını iyi bilen velileriniz, sizin sahip olduğunuz en etkili marketing aracıdırlar.

O halde, onları en etkili biçimde nasıl kullanabilirsiniz?

v  Acilen var olan velilerle kurumunuz arasında güçlü bir iletişim ağı oluşturun. Varsa daha da güçlendirin. Ve eğitim kurumunuzun stratejilerini anlamalarını, benimsemelerini sağlayın ki sizin temsilciniz olsunlar ve mesajınızı aktarsınlar.

En fazla onların sözüne itibar edilir demiştik ya!

O halde, sizce bu işi daha iyi yapabilmelerine bir katkınız olabilir mi?

Sizce, velilere yönelik kurumunuzun vizyonun, misyonunun, stratejilerinin anlatıldığı seminerler düzenlemek, ne tür faydalar sağlar?

v  Eğer bunu yapacaksanız unutmayın ki; mesajlar kalıcı olmalıdır. Bireylerin aldıkları mesajları neden unuttuklarına dair bugüne kadar birçok araştırma yapıldı ve hepsinde tekrarın ve pekiştirmenin önemi ön planda olduğu görüldü. Mesajın karmaşık olmaması, kolay anlaşılabilir olması koşuluyla…

Önemli,

v  Mesajınız ne olursa olsun, bir marketing çalışmasının etkili ve sürdürülebilir olması için iç destek olmalıdır. Bu nedenle, sürekli olarak takım oluşturma çalışmaları yapmalı, çalışanların memnuniyetinin önemi hiçbir zaman unutmamalıyız ki, en üst düzeyde servis veren bir kurum olalım ve orada (en üst düzeyde) kalalım.